SILA KLIK FOLLOW SEBELUM COPY BAHAN INI

Pesanan

SILA KLIK "JOINT THIS SITE" DI ATAS DAHULU SEBELUM MENGAMBIL, MENCIPLAK DAN MENCETAK BAHAN2 NOTA DALAM BLOG INI. SEBARANG PERTANYAAN BOLEH BERHUBUNG DGN SAYA EMAIL : abjipkb@yahoo.com @ FB: Azizi Cyberspot
Happy all, welcome to this blog, I hope that this blog will benefit and share it with everyone around the world, especially who want to know and find information about education in Malaysia. Thanks to that has been a follower of this blog and will become. InsyaAllah, we will meet again in the future.

Monday, 11 July 2011

SOALAN PENGUKUHAN TOPIK 3

Antara faktor penting dalam merancang dan melaksanakan program matematik yang inovatif dan menarik dikatakan bergantung kepada guru yang mempunyai kefahaman tentang teori dan pendekatan untuk pembelajaran dan pengajaran pendidikan matematik.

Anda dikehendaki meneliti hasil kerja dan sumbangan Jerome Bruner dan David Ausubel. Mereka adalah ahli psikologi pendidikan yang telah memberi pemahaman bermakna terhadap pengajaran dan pembelajaran matematik rendah.
Terangkan setiap teori pembelajaran untuk menunjukkan kefahaman anda dan implikasinya terhadap pembelajaran matematik rendah.

Penerangan anda mesti boleh membanding dan membezakan pendekatan deduktif dan induktif dalam pengajaran matematik rendah. Keseluruhannya, anda akan sedar bahawa pengajaran berkesan mesti mengambil kira gaya pembelajaran pelajar dan perbezaan individu.
Arahan;
1. Tugasan berbentuk individu.
2. Jawapan dalam bentuk assingment.
3. Hantar pada 19 Julai 2011 (Selasa)

Popular Posts

Related Posts with Thumbnails